Kan man få et gratis domene?

0

Er det virkelig mulig å få tak i et gratis domenenavn? Mange har kanskje hørt ordtaket «There ain’t no such thing as a free lunch«. Det er som oftest sant, og det samme gjelder i bunn og grunn også rundt kjøp av domenenavn, men finnes det unntak?

Jippi, det finnes gratis domenenavn!

På en av mine mange oppdagelsesturer på internett kom jeg over et firma ved navn Freenom.com. De hevder å tilby helt gratis toppdomener (bl.a. .TK, .ML, .GA, etc.).

Et raskt søk på mgmweb bekrefter at et antall toppdomener er tilgjengelig for gratis registrering.

Registreringsprosessen er enkel, og gir deg mulighet til å videresende trafikken til et eksisterende domene eller webhotell.

Neste steg er å oppgi en gyldig epostadresse. Det blir sendt en bekreftelse til din mail som må godkjennes for å gå videre i prosessen.

Når epost er verifisert må du fylle ut et registreringsskjema for å fullføre registreringsprosessen.

Når dette er gjort er du eier av et splitter nytt gratis domene, enkelt og greit.

Er dette for godt til å være sant?

For å være på den sikre siden så gjorde jeg noen forundersøkelser rundt Freenom og deres tjenester. Når noe er for godt til å være sant, så er det som regel det. Det hevdes på et forum at selv om man registrerer domener for et år så «forsvinner» de etter kun få måneder.

… After 3 months one domain with highest traffic disappeared from my account and they put their ads on it. I found notice that my domain expired and i can’t renew it …

Konklusjon

Det finnes altså tilsynelatende gratis domener der ut, men vær på vakt det kan altså se ut til at dette tilbudet er for godt til å være sant. Ordtaket «Du får det du betaler for» er nok i denne sammenhengen som så mye annet gyldig.

Mitt tips er å gå for en solid leverandør med norsk support. Jeg anbefaler ofte One.com, her får du både domene (.NO) og webhotell for kun 365,- i året. Akkurat nå har One.com en kampanje der du får 50,- i rabatt hvis du bestiller domene og webhotell.

Jeg har også skrevet en steg for steg guide som viser hvor enkelt du kan bestille domene og webhotell hos One.com.

Bildet til dette innleget er laget med hjelp fra Freepik.

Share.

About Author

En enkel gutt fra landet, med sans for stort sett alt den digitale hverdagen bringer.

Leave A Reply