Så enkelt kjøper du .NO domene og webhotell

0

Å kjøpe et domene med webhotell inkludert høres for mange ut som en uoverkommelig oppgave. Men det behøver absolutt ikke være slik. Her kommer en steg for steg guide som viser hvor enkelt det er å komme i gang med sitt eget domene og webhotell.

Første steg er å finne en leverandør som kan tilby alt man trenger for å komme i gang. Det er mange tilbydere der ut, tidligere har jeg listet opp noen av de største tilbyderene med norsk support. Selv har jeg i mange år sverget til One.com som er et rimelig alternativ med utmerket døgnåpen support. Derfor tar jeg utgangspunkt i One.com i denne guiden.

Søk etter ledige domenenavn

Første steg er å søke etter et ledig domenenavn, det gjøres enkelt ved å skrive inn ønsket domenenavn i søkefeltet øverst til høyre hos One.com.

Her vil du enkelt få oversikt over hvilke domenenavn som er ledige, samt pris for hvert enkelt domenenavn.

Når du har funnet et godt domenenavn, trykker du på «Velg» for å gå videre til neste steg.

Kundeinformasjon

Etter at ønsket domenenavn er valgt, får man en samlet oversikt over hva som inngår i pakken så langt.

One.com tilbyr fire forskjellige pakker, fra begynner (Kr. 12,50 pr.mnd.) til business (Kr. 84,00 pr.mnd.). For et lite nettsted eller en blogg holder det lenge med begynnerpakken. Alle domener du kjøper hos One.com blir levert med webhotell, som gjør det enkelt å sette opp ett nytt nettsted.

  • Domeneavgiften er den årlige avgiften for domenet, den må betales hvert år så lenge du ønsker å beholde ditt domene.
  • Avgiften for opprettelse er en engangsavgift, som kun tilkommer ved opprettelse, denne betaler du ikke fra år to.
  • Bonusen gjelder kun for nye kunder, den får du automatisk hvis du klikker her.

Totalsummen første året for domene og webhotell er Kr. 315, dette er en av de rimeligste og beste tilbudene jeg har kommet over hva gjelder domene og webhotell i samme pakke. Merk at disse prisene er eks. mva. og moms tilkommer i siste steg i prosessen så fremt du har adresse registrert i norge.

Før du kan gå videre må du oppgi noen enkle kundeopplysninger.

Hvis du har valgt å registrere et .no (norsk) domene kreves det litt mer informasjon om deg som bestiller.

Tidligere var det kun organisasjoner og bedrifter som kunne bestille domene, men nå er det også lov for privatpersoner å registrere domenenavn for eget bruk. Det krever imidlertid at du har et PID-nummer, som du kan skaffe deg enkelt og gratis ved å gå til NORID sine nettsider.

Egenerklæring

Når PID og andre opplysninger er i boks så er et av de siste stegene å godkjenne NORIDs egenerklæring. Merk at dette kun gjelder hvis du registrerer et .no (Norsk) domene.

Fullfør bestilling og betaling

Siste steg i prosessen er å velge betalingsmetode. Her er det tre metoder å velge mellom.

  1. Betalingskort (VISA/MasterCard), som er den anbefalte metoden. Velger du dette vil ditt domene og webhotell være klart til bruk raskt.
  2. Bankoverføring, der du overfører beløpet via din bankforbindelse. Velger du dette vil det ta noe lenger tid før domene og webhotell er klart til bruk.
  3. PayPal, bruk din PayPal konto til overføring av beløpet. Velger du dette vil du ha alt klart omtrent like raskt som kredittkortbetaling.

Til slutt ser du over alle opplysninger, velger betalingsmetode og trykker «Kjøp». Nå er du ett steg nærmere ditt eget domene og webhotell!

Har du betalt med kredittkort/bankkort eller PayPal, vil din ordre aktiveres umiddelbart. Påloggingsinformasjonen for webhotellet vil sendes til deg i løpet av 5 minutter.

For .no-domener, må One.com motta et signert domeneformular før domenet kan registreres/overføres. Det signerte domeneformular kan sendes via e-post (skannet), fax eller ordinær brevpost. En link til dette skjemaet ligger i ordrebekreftelsen du mottar fra One.com.

Dette betyr at webhotellet er klart til bruk etter kort tid, men ditt domene er ikke klart til bruk før skjema er signert, scannet og sendt tilbake.

Bildet i dette innlegget er laget med hjelp fra Freepik.

Share.

About Author

En enkel gutt fra landet, med sans for stort sett alt den digitale hverdagen bringer.

Leave A Reply