Slik kan du enkelt kjøpe domene

0

Går du rundt med en ny forretningsidè, eller bare rett og slett ønsker å starte en egen blogg?
Da er sjansen stor for at du også har behov for et eget domenenavn.

Hva er et domene?

Et domene er en unik adresse på internett. I utgangspunktet har alle datamaskiner som er tilknyttet internett sin egen adresse bygd opp av tall (IP-adresse), men ettersom det er enklere å huske navn enn tall så har vi domenenavnsystemet (DNS) som lar oss bruke domenenavn (www.mgmweb.no) i stedet for IP-adressen (127.0.0.1).

Slik er registreringsprosessen

Å kjøpe domene innebærer å registrere navnet du ønsker med en organisasjon ved navn ICANN. Dette gjøres gjennom en domeneregistrar. Hvis du eksempelvis ønsker å registrere navnet eksempel.no må du først gå til en registrar, deretter betale et gebyr (fra kr. 50 og oppover). Dette gir deg rett til navnet for et år, og du er nødt til å fornye det årlig for å beholde det.

Domenenavn forsvinner raskt, og mange mener at alle gode domenenavn er opptatt. Dette er en sannhet med modifikasjoner. Men det er i midlertid riktig at gode domenenavn forsvinner raskt, og 100 kr årlig for et godt domenenavn er en rimelig inngangsbillett til din neste digitale suksess.

Domenetilbydere

For å se hvilke domener som er tilgjengelige har One.com et godt søkeverktøy som enkelt gir deg oversikt over hvilke domener som er tilgjengelige. Under har jeg listet opp noen av de største tilbyderne av domener pr. dags dato (med norsk support).

  • One.com (Norsk support) domene og webhotell fra Kr. 12,50 i måneden.
  • Domene.no (Norsk support) domene og webhotell fra Kr. 63,00 i måneden.
  • Webhuset.no (Norsk support) kun domene fra Kr. 99,00 i året.
  • Domeneshop.no (Norsk support) kun domene fra Kr. 40,00 i året.
  • GoDaddy (Norsk support) domene og webhotell fra Kr. 39,99 i måneden.

Share.

About Author

En enkel gutt fra landet, med sans for stort sett alt den digitale hverdagen bringer.

Leave A Reply